Nieuws

Inmiddels heeft uitgeverij Mes aangeboden om de Lifeliner 2 serie te vervolgen. Ik ben daar graag op in gegaan en zo is afgesproken dat september 2021 D.V. deel 16 zal verschijnen.

In 2020 verschenen 4 nieuwe boeken, te weten; Lifeliner 2 deel 15 (tevens laatste deel), Gewetenloze gangsters is deel 2 vande Wessel Wolff serie, Gevecht met het verleden is deel4 van de Douwe en Dario serie en tot slot Vergelding.

 

  n

   

Ook dit jaar (2019) komen er in september D.V. weer twee nieuwe boeken uit, namelijk deel 3 in de serie Douwe en Dario met als titel Het Saracenenmysterie (uitgeverij De Banier). Daarnaast start een nieuwe serie die zich afspeelt bij de KNRM Scheveningen met als hoofdpersoon opstapper Wessel Wolff. Deel 1 heeft als titel; Raadsels rond de Regulus. (uitgeverij Mes)

 

                                                    ———————–

 

In september D.V. komen er weer drie nieuwe jeugdboeken uit. 2 spelen zich af in Zwitserland en  1 in Frankrijk.                                                                                 De titels  zijn Douwe en Dario –  vrouw vermist (eerste deel in een nieuwe serie.                                                                                                                                       De gletsjer geeft zijn geheim prijs (met het SaasAir team, derde  en laatste deel).                                                                                                                                       Tim & Tor – Heibel op de Galibier (deel 9 in deze serie)

 

9 september D.V. hoop ik voor de sponsoractie Fiets voor een huis hier te staan na een tocht van 18 kilometer en 1200 meter stijgen (beklimming Col de Galibier). Opbrengst van sponsorgeld is bestemd voor de bouw van waterbestendige huizen voor de allerarmsten  in het overstromingsgevoelige Bangladesh.

Wie  wil mij sponsoren?

Aardigheidje;

Dit voorjaar verschijnt in april D.V. m’n 50-ste  boek. Het gaat deel 12 in de Lifeliner 2 serie worden.  Mooi moment om verder  te gaan …

 

                                                                                                             

Opgenomen in dit ( 30 – 10) gepubliceerde boek ‘Streekgenoten’

01 Omslag Streekgenoten

 

Met dank aan Piet Hartman en Hans Werther respectievelijk auteur en fotograaf. Mooi  gedaan mannen!!

                                             ————————————————————

11 oktober was het dus kinderboekenmiddag bij uitgeverij Den Hertog. De hele speciale verrassing was de echte Piet Storm zelf die na een korte presentatie over het ontstaan van de Piet Storm serie in z’n KLu uitrusting kwam binnenwandelen. Vanzelf wilden de jongens en meiden met hem op de foto en stonden ze bij hem te wachten voor een handtekening.

 

                                             ————————————————————-

Afgelopen middag ( 24 september) vond tijdens de reunie bij het 55 jarig bestaan van de SAR de overhandiging plaats van de eerste exemplaren van deel 3 in de Piet Storm serie op vliegbasis Leeuwarden. Deze eerste exemplaren werden  overhandigd aan twee mannen die in de serie regelmatig een rol spelen, namelijk Harmen en Paul. Leuk detail was dat ik met beide mannen inclusief de echte Piet uit de Piet Storm serie in 1993 al een keer op de foto ging toen een schilderij van mij bij de SAR terecht kwam. Nu hebben we ons na 19 jaar nog maar een keer laten fotograferen.  Allemaal een tikkie ouder …        

een leuke link  http://www.sar303sqn.nl/303reunie/verhalen/

 

                                     

 

En niet alleen Matthew ontmoette ik daar maar ook Mark Lodge die ergens tussen Gornergrat en de Riffelsee aan het schilderen was. Prachtige mountain-art. Mark komt ook uit York (UK). Heerlijk om zo te kunnen werken! Neem eens een kijkje op zijn website: www.markflodge.co.uk . dit adres staatook bij de links op deze site.

I also met with Mark Lodge between Gornergrat and Riffelsee. He was live-painting there beautifull mountain art! Mark is also from York (UK). Grand to be working in this way! Have a look on his website: www.markflodge.co.uk . The website is also by the links on this site.

Juli 31st I met with Matthew Fletchter from York (UK) who lives and works in Zermatt (Swiss). Matthew makes marvelous mountain art. We spoke at Gornergrat (3089 m) where he makes en sell art. In short I hope to have more contact with Matthew and can show some of  his work.

31 juli ontmoette ik Matthew Fletscher uit York (UK) die woont en werkt in Zermatt (Zwitserland). Matthew maakt geweldig mooie berglandschappen. We spraken elkaar op Gornergrat (3089 m) waar hij kunst maakt en verkoopt. Binnenkort hoop ik meer contact met hem te hebben en zo meer van z’n werk te laten zien.

                                             ———————————-

.

                                                               ————————————————-

Lifeliner 2 Rotterdam heeft mij een nieuwe badge laten ontwerpen voor hun  uniformen. De crew loopt nu rond met een badge in de stijl van de boekenserie.

                                    ————————————————

31 maart was het weer zover. Deel 9 in de serie Lifeliner 2 is zojuist verschenen en naar goede gewoonte breng ik dan de eerste exemplaren naar mijn  zeer gewaardeerde vrienden bij de echte Lifeliner 2, namelijk naar Jeanne, Gepco en Albert, die na al die jaren dat ik bezig ben met deze serie me altijd en nog steeds belangeloos  informeren over hun werk als ik daarom vraag.

Dit jaar had m’n bezoek een bijzonde tintje. Een van de verpleegkundigen in het LL2 team Wim Thies (ook een van de eerste mensen die ik daar ontmoette) gaat dit jaar, bij leven en welzijn, afscheid nemen. Wim (chief nurse) is bijzonder gewaardeerd door zijn collega’s. Dat is meteen de reden dat mij is gevraagd om in een deel van de LL 2 serie Wim een rol te laten spelen als verrassing bij zijn afscheid. In samenspraak met Tirza (verpleegkundige) een van de ‘daders’  in het complot is een en ander tot stand gekomen en heeft Wim een hoofdrol gekregen in deel 9. Ik moet bekennen dat het heel plezierig was een innemend mens als Wim – want zo ken ik hem – te beschrijven in het verhaal.

Ik zei al 31 maart was het zover en hoefde niemand meer iets geheim te houden. Aan het slot van zijn dienst die door een inzet iets over de eindtijd heen ging werd Wim door een aantal collega’s verrast met hun aanwezigheid. Voor Wim aanleiding om enig onraad te ruiken. Nadat de dienst door verpleegkundige, piloot en arts aan de nachtploeg was overgedragen kwam onder het genot van koffie, thee en taart de aap uit de mouw en werd Wim geconfronteerd en verrast met zijn evenbeeld in deel 9.

De foto’s die Elly maakte bij de overhandiging met name die van Wim spreken voor zich.

Al met al een geslaagd project.

Ik dank al mijn aardige, sympathieke en lieve vrienden bij Lifeliner 2. Ik zou graag alle namen hierbij willen schrijven, maar iedereen begrijpt dat ik het over het complete team heb.

                                          ————————————–